Варна се превръща в дигитална галерия на открито за FUNCITY+“, 

...
Варна се превръща в дигитална галерия на открито за FUNCITY+“, 
Коментари Харесай

Уникални визуални проекти представя FUNCITY+

 Варна се трансформира в цифрова изложба навън за " FUNCITY+ “,  минувачи заплитат море от влакна, от остарели топки се ражда " Пяната “, разпилени думи ни карат да се усмихнем, Кино по пътя под звездите на Варна.

Уникални образни планове ще бъдат показани по време на варненския юношески фестивал " FUNCITY+ “ на 12 и 13 август. Творческата идея и реализацията в направление " Визуални изкуства “ е дело на художничката Светослава Георгиева, която сервира по един нов и съвременен метод изкуството пред варненската аудитория.  

По нейна покана за първи път във Варна ще гостува галерия с добавена действителност на входа на Морската градина. Автори на плана са доцент доктор Светослав Косев, декан на факултет " Изобразителни изкуства “ към ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий “ и неговият сътрудник гл.ас. доктор Атанас Марков. Изложбата ще бъде позиционирана на площад " Антон Новак “ на входа на Морската градина.

Около " Дупката “ ще бъде сътворена инсталацията " Нишките на града “, в която могат да се включат всички преминаващи жители и посетители на града.

В градинката до ВТГ " Г.Ст. Раковски “ ще тече план Хепънинг " Изкуство и обществена отговорност “ на Niko CH и екип.

На площад " Севастопол “ ще се " роди “ инсталационната скулптора " Пяната “, част от план " Изкуство и обществена отговорност “.

По пешеходната зона на бул. " Княз Борис I “ ще бъде осъществен проект  " Намерени думи “.

 

Част от програмата на " FUNCITY+ “ е плана " Кино по пътя “, където варненци и гостите на града могат да видят забавни кино продукции със обществена устременост под намерено небе.

 

Уникален за Варна е и план  Дигиталната галерия навън Varna – Future Art  и Varna Young Art.

 

Изложбата ще бъде показана едновременно на 17 екрана във Варна в интервала 21.00 – 23.00 часа.

Събитията във фестивалната стратегия се реализират с партньорството и поддръжката на TUNNELIGHT, Happy Bar&Grill, хотел Аква, Largo Art Gallery, Zasiti.bg,  Транстрой Варна, ВТГ " Г.Ст. Раковски “, КинеДок, Общество за артистично развиване, Борислав Трифонов.

Организатор на " FUNCITY+ “ е Община Варна, дирекция " Образование и юношески действия “.

Повече информация ще откриете на страниците на фестивала във фейсбук:

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР